Українська громада подякувала Канаді за підтримку України

Українська громада подякувала Канаді за підтримку України

Укрінформ
Українська громада Канади відзначає та висловлює вдячність канадському уряду за тривалу допомогу Україні.

Про це заявила президент Конгресу українців Канади Олександра Хичій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми визнаємо та шануємо уряд Канади за його постійну відданість демократичному розвитку України, особливо перед обличчям російської військової агресії та посилених зусиль Росії із поширення дезінформації”, - сказала Хичій.

Вона також привітала призначення головою канадської спостережної місії за виборами в Україні колишнього главу МЗС Канади Ллойда Аксворсі. “КУК вітає призначення видатного канадця пана Аксворсі главою місії”, - зазначила президент Конгресу.

Як повідомлялося, Канада направила до України близько 150 спостерігачів за виборами, третина з яких перебуватиме в Україні протягом кількох місяців на довготерміновій місії. Загалом же на підтримку українських виборів Канада витратить 25 млн дол.

Учора було оголошено про призначення головою місії 79-річного Ллойда Аксворсі, який був міністром закордонних справ Канади з 1996 по 2000 рр. Окрім цього, у різний період він обіймав посади міністра транспорту, праці, працевлештування та імміграції країни. Ллойд Аксворсі також багато років був депутатом парламенту Канади та провінції Манітоба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-