У Празі показали Революцію Гідності у віртуальній реальності

У Празі показали Революцію Гідності у віртуальній реальності

Фото
Укрінформ
Документальний фільм про розстріли на Майдані, який одночасно є віртуальним музеєм Революції Гідності, показали у Празі.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Чехії.

«У дні, коли в Києві відзначали сумні роковини розстрілів на Майдані, у празькому кінотеатрі "Біо Око" зібралися глядачі на незвичний сеанс. На них чекав фільм, в якому вони самі могли стати учасниками. Вдягнувши спеціальний шолом з окулярами та взявши до рук контролери, глядачі рухалися тим самим маршрутом, яким ішли учасники Майдану», - йдеться у повідомленні.

Показ фільму Aftermath VR: Euromaidan, проекту імерсивної студії New Cave Media про розстріли на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року, відбувся 21 лютого у празькому кінотеатрі “БіоОко”. З презентацією проекту до Праги завітали його автори: Олексій Фурман, Кирило Жилінський та Сергій Полежака. 

Повідомляється, що Aftermath VR: Euromaidan є водночас документальним фільмом і віртуальним Музеєм Революції Гідності. «У документальному проекті Aftermath VR: Euromaidan глядач крок за кроком повторює шлях протестувальників та дізнається про розстріли 20 лютого через оповідь наратора, архівні кадри, 360° інтерв’ю з очевидцями та знайомство зі сканованими артефактами часів Євромайдану», - йдеться у повідомленні.

Команда New Cave Media за допомогою техніки фотограмметрії, методу, який використовують для створення тривимірних моделей із великої кількості фотографій, оцифрувала ділянку вулиці Інститутської завдовжки 350 метрів. Вперше в історії територія такого розміру відтворюється у віртуальній реальності. Саме завдяки фотограмметрії оцифрована бруківка на віртуальній Інститутській повністю відповідає реальній і дає глядачеві можливість фізично пройтися вулицею.

Зазначається, що New Cave Media – київська студія, яка працює у сфері 360°/VR. Заснована та очолювана українськими фотографами Сергієм Полежакою, Олексієм Фурманом та Кирилом Жилінським. У їхньому портфоліо журналістські 360° проекти для The New York Times, Contrast VR (імерсивна студія Al Jazeera), “Радіо Свободи” та ін.

Фото: прес-служба Посольства України в Чехії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-