Мовознавця Міхаеля Мозера нагороджено медаллю за розвиток зарубіжної україністики

Мовознавця Міхаеля Мозера нагороджено медаллю за розвиток зарубіжної україністики

Фото
Укрінформ
Інститут мовознавства ім. О.О.Потебні нагородив відомого мовознавця, україніста Міхаеля Мозера  найвищою відзнакою НАН України - Золотою медаллю імені В. І. Вернадського.

Про це повідомляється на сторінці Інституту мовознавства у Facebook.

«27 лютого 2019 р. на засіданні Президії НАН України ухвалено рішення про нагородження Міхаеля Мозера найвищою науковою відзнакою НАН України — Золотою медаллю імені В. І. Вернадського», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Міхаель Мозер – професор Інституту славістики Віденського університету та Українського вільного університету в Мюнхені, президент Міжнародної асоціації україністів, відомий мовознавець, славіст, україніст, який зробив вагомий внесок у піднесення зарубіжної лінгвістичної україністики на новий, вищий рівень.

Як відомо з Вікіпедії, Мозер - автор монографій і близько 250 наукових статей та рецензій з проблем слов’янського мовознавства.

Науковець лауреат кількох престижних наукових премій, зокрема австрійської премії Start (2005 рік). У 2017 році він став лауреатом Міжнародної премії імені Івана Франка. Його праця «New Contributions to the History of the Ukrainian Language» була визнана найкращою у номінації «за вагомі здобутки (досягнення) у галузі україністики».

Золота медаль імені Вернадського Національної академії наук України — найвища відзнака НАН України, яка присуджується за видатні досягнення в галузі природничих, технічних та соціогуманітарних наук. Нагороду заснували у 2003 році — на 85-річчя створення НАН України та на честь першого президента Академії. Першим лауреатом став президент НАН України Борис Патон.

Щорічно присуджується дві золоті медалі імені В. І. Вернадського: одна — вітчизняному вченому  і одна — зарубіжному. Медалі присуджуються 12 березня  — до дня народження В. І. Вернадського.

Фото: сторінка Інституту мовознавства імені O.O.Потебні НАН України у Facebook, Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-