У Лондоні відбулася прем'єра українського детективу

У Лондоні відбулася прем'єра українського детективу "Позивний "Бандерас"

Фото
Укрінформ
Прем’єра українського військового детективного фільму "Позивний "Бандерас" Зази Буадзе відбулася у рамках Лондонського кінофестивалю IFF 2019.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України у Великій Британії.

«Раді вітати у Лондоні режисера Зазу Буадзе, який 18 лютого 2019 року представив український фільм «Позивний «Бандерас» на Лондонському кінофестивалі IFF 2019», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фільм, створений за підтримки Держкіно та відібраний до участі у Міжнародному кінофестивалі у Лондоні, змагатиметься за перемогу у трьох номінаціях. Це, зокрема, "Найкращий фільм іноземною мовою", "Найкраща операторська робота у стрічці іноземною мовою" та "Найкращий виконавець головної ролі у стрічці іноземною мовою".

Як відомо, «Позивниий «Бандерас» — український військовий детективний фільм режисера Зази Буадзе. Сценарій стрічки, написаний Сергієм Дзюбою та Артемієм Кірсановим, має в основі щоденники нацгвардійця Сергія Башкова з позивним «Індіанець» та розповіді воїнів АТО. Стрічка вийшла в широкий український прокат 11 жовтня 2018 року.

За сюжетом, восени 2014 року в зоні АТО група розвідників на чолі з досвідченим капітаном Антоном Саєнком (позивний «Бандерас») намагається запобігти диверсії та знешкодити агента ворожих спецслужб Ходока. Метою диверсанта є влаштування терактів для дискредитації українських військових та зриву перемир'я. Завдання Бандераса ускладнюється тим, що події відбуваються біля його рідного села.

Фото: прес-служба Посольства України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-