Кандидат на посаду мера Чикаго зустрівся з представниками української громади

Кандидат на посаду мера Чикаго зустрівся з представниками української громади

Фото
Укрінформ
Кандидат на посаду мера Чикаго Біл Дейлі (Bill Daley) днями зустрівся з представниками української громади міста.

Організатором зустрічі, яка відбулася у знаковому для всіх українців Америки місці - Українському національному музеї, виступив віце-президент музею, адвокат Стів Демитро (Steve Demitro), повідомляє видання Час і Події.

«Біл Дейлі зацікавлений у голосах українців Чикаго і підтримує традицію міцних зв'язків з українською громадою, яку його батько, Річарл Дейлі (Richard Daley) запровадив і підтримував на посаді мера Чикаго. Він започаткував святкування у Daley Plaza Дня незалежності України й організовував для українців прийняття в Чиказькому культурному центрі», - йдеться у повідомленні.

Біл Дейлі - американський юрист і політик з ірландським корінням. Він - наймолодший зі семи дітей колишнього мера Чикаго Річарда Дейлі. Народився у 1948 році. Одружений. Разом із дружиною, литовкою за походженням, мають четверо дітей. За плечима - великий політичний досвід на міжнародній арені. Був міністром торгівлі при президентові Біллі Клінтоні, з 2011 до 2012 років очолював адміністрацію президента Барака Обами. Обіймав високі керівні посади у SBC Communications, JPMorgan Chase, був членом ради директорів у Boeing, Merck&Co та Boston Properties.

Цей досвід, на думку Стіва Демитро, сприятиме налагодженню ділових взаємин між Чикаго та містами України. Демитро у  Facebook висловив переконання, що Біл Дейлі на посаді мера Чикаго зможе найкраще захищати інтереси української громади. Він нагадав, що у виборчій програмі Біла Дейлі закладена концепція розвитку окремих районів Чикаго, від чого виграє, зокрема, й Українська околиця.

Поспілкуватися і вислухати Біла Дейлі 2 лютого прийшли представники духовенства, бізнес-кіл, громадянських організацій, освітяни та працівники культури. У своїй промові Дейлі підкреслив важливість налагодження взаємин влади Чикаго з українськими бізнесменами у місті та бізнес-колами в Україні.

Згадав політик і про недофінансування державних шкіл, а також проблеми зі злочинністю. У зв'язку з цим він послався на Chicago Alternative Policing Strategy - програму, яка ініціює зустрічі копів із представниками громад, під час яких кожен може висловити свої пропозиції чи поділитися інформацією про правопорушення. Дейлі заявив, що як мер наполягатиме на тому, аби департамент поліції частіше ініціював такі зустрічі.

Кандидат у мери Чикаго також порушив питання імміграційної політики.

Інше важливе питання - пенсійна криза, яку, за словами Дейлі, можна вирішити, лише зробивши зміни до Конституції штату Іллінойс. Відповідно до Конституції, зменшувати пенсійні нарахування категорично заборонено, відтак, штат накопичив величезний пенсійний борг.

Українців, які живуть у Чикаго, цікавила також податкова політика регіону. Дейлі запевнив, що зробить усе, аби заморозити зростання податків на нерухомість. Він заявив, що прагне зробити місто доступним та комфортним для проживання і додав, що вважає Чикаго найкращою мультикультурною столицею світу.

Біла Дейлі запитали, як він планує вирішити питання подорожчання нерухомості у Чикаго та, як наслідок, зміни демографічної картини окремих районів міста. Дейлі відповів, що до цього питання необхідно підходити комплексно. Він зауважив, що на людей важким тягарем лягають податки на нерухомість, які обчислюються від її вартості. Особливо це впливає на мешканців похилого віку, яким на старості доводиться переїжджати у дешевші райони у передмісті.

Від імені української громади отець Мирон Панчук подякував Білу Дейлі за зустріч, зауваживши, що чинний мер Чикаго Рам Емануель (Rahm Emanuel) за дві свої каденції так і не знайшов часу відвідати Українську околицю.

Зазначається, що на виборах міського голови Чикаго у виборчому бюлетені буде внесено прізвища 14 кандидатів. Згідно з останніми опитуваннями, Біл Дейлі входить у трійку лідерів виборчих перегонів. Нагадується, що батько Біла Дейлі Річард Дейлі був міським головою Чикаго протягом 21 року. Брат нинішнього кандидата у мери мітса також очолював Чикаго з 1989 до 2011 років.

За даними ЗМІ, близько 15 тисяч виборців українського походження офіційно зареєстровано у місті Чикаго, що  дорівнює популяції цілого виборчого округу.

Фото: сторінка Steve Demitro у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-