Фільм

Фільм "Невидимий батальйон" показали у Португалії

Фото
Укрінформ
Українську документальну стрічку "Невидимий батальйон" про жінок на війні показали у Португалії.

Про це повідомляє прес-служба Консульства України в Порту.

«2 та 3 лютого 2019 року у містах Віла Нова де Гайа та Порту за сприяння Консульства України в Порту відбулося 2 покази фільму Марії Берлінської (автор та продюсер) «Невидимий батальйон». Це перший український документальний фільм про війну і жінок на війні, знятий Світланою Ліщинською, Аліною Горловою та Іриною Цілик», - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що у Португалії фільм презентувала одна з героїнь фільму, військовослужбовець Збройних Сил України Дар'я Зубенко. 

Повідомляється, що до присутніх було доведено один з основних меседжів фільму - «через жіночі історії нагадати світові, що війна в Україні триває». Розповідь про фільм, збройну агресію РФ проти України та ситуацію в зоні ООС викликала неабиякий інтерес у глядачів, серед яких було чимало громадян Португалії.

Як відомо, "Невидимий Батальйон»  — український документальний кіноальманах про жінок в умовах бойових дій на Сході України. Перший український документальний фільм про війну і жінок на війні, знятий жінками.

Над стрічкою працювали три режисерки — Світлана Ліщинська, Аліна Горлова та Ірина Цілик. Всього у фільмі висвітлено історії шести героїнь, які несуть або несли службу у зоні проведення антитерористичної операції: Олени Білозерської, Оксани Якубової, Андріани Сусак, Дар'ї Зубенко, Юлії Паєвської та Юлії Матвієнко. 

Фото: сторінка Консульства України в Порту у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-