Канадські хокеїсти вийшли на лід в синьо-жовтих сорочках з тризубами

Канадські хокеїсти вийшли на лід в синьо-жовтих сорочках з тризубами

Фото
Укрінформ
Гравці канадської хокейної команди Dauphin Kings із міста Дофін у провінції Манітоба вдягли на гру молодіжної ліги проти команди Portage Terriers синьо-жовту форму з тризубами.

Поєдинок, що відбувся 26 січня, мав назву «Українська ніч» і завершився перемогою Portage Terriers з рахунком 4:1, повідомляє ukrainianpeople.us.

«Четвертий рік поспіль хокеїсти канадської команди Dauphin Kings, які виступають у Манітобській молодіжній хокейній лізі (Manitoba Junior Hockey League), що є частиною Канадської молодіжної хокейної ліги (Canadian Junior A Hockey League (CJHL), одягають на гру під назвою “Українська Ніч” сорочки з українською символікою. Минулого року це були сорочки з вишиванками, а цього року – синьо-жовті jerseys з тризубами», - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що близько двох тисяч канадців прийшли, аби вболівати за улюблену команду. «Звичайно ж, гра була присвячена українцям Канади: тут гуляв дух запорізький козаків, гостей при вході вітала музична група “Дрейфуючі Козаки”, а в перервах гостей частували варениками та українськими ковбасками», - йдеться у публікації.

Перед початком гри над льодовою ареною урочисто пролунав Гімн України. Вихід гравців на лід також оголошувався українською мовою. Пізніше відбувся аукціон, де розігрувались хокейні сорочки дофінців з тризубом або вишиванкою.

Як повідомлялося, місто Дофін, в якому разом із околицями проживає більше 8 тис осіб, відоме своє потужною українською громадою. Так, понад 41% населення міста має українське походження. Більше чверті мешканців володіє українською мовою.

Фото: ukrainianpeople.us

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-