Українці у світі готуються святкувати Водохреще

Українці у світі готуються святкувати Водохреще

Укрінформ
В Україні відзначатимуть Водохреще 19 січня. У цей день за традицією освячують воду й занурюються в ополонку, вирубану на водоймі у вигляді хреста. За повір’ям, вода на Водохреща є цілющою, змиває хвороби та дарує міцне здоров’я на весь наступний рік.

Йордан найближчими днями відзначатимуть і українці у різних куточках світу, освячуючи воду, готуючи кутю, відвідуючи богослужіння та занурюючись у Середземне море, Перську затоку, озеро Онтаріо, Дунай чи інші водойми країн проживання.

Угорщина

«Самоврядування Українців Уйпешта та Столичне Cамоврядування Українців ласкаво заnрошуе Вас та Вашу родину на святкування Водохреща. 3ахід відбудеться 19-го січня 2019 року в суботу. Початок о 17-ій годинi, за адресою: 1054 Budapest, Akadémia utca 1», - йдеться у повідомленні, розміщеному на сторінці події у Facebook

Зазначається, що охочі освятити воду можуть принести пляшки (воду можна набрати на місці проведення заходу) і розмістити їх на столі перед початком обряду Bодохреща.

У програмі вечора - виступ Квартету Івано-Франківської греко-католицької духовної семінарії.

Туреччина

 Українці в Туреччині запрошують відзначити Водохрестя купанням у Середземному морі, повідомляє Українська діаспора Анталії на своїй сторінці у Facebook.

«Пропонуємо зібратися 19 січня, на день Водохреща, на пляжі Коньялти, біля готелю Sea Life о 10.00», - написали організатори зустрічі.

Запрошують до участі у заході всіх охочих: і учасників запливу, і вболівальників.

«Хто відважиться на заплив - не забувайте рушники та гарячий чай! Глядачі також вітаються!», - вказано у повідомленні.

 Канада

У канадському Торонто святкуватимуть 18 січня. «Лемківська фундація та Об’єднання українців «Закерзоння» щиросердно запрошують українську громаду на Водосвяття та Щедрий вечір у п’ятницю 18 січня 2019 р. о 6:30 вечора», - йдеться на сторінці Конґресу українців Канади у Торонто (Ukrainian Canadian Congress - - Toronto Branch) у Facebook.

Австрія

У Відні 18-19 січня відбудуться богослужіння і освячення води у Дунаї. Про це повідомляє Українська церква святої Варвари у Відні у Facebook. «Запрошуємо на Богослужіння у день свята Хрещення Господнього – Богоявлення. 18.01 та 19.01.2019», - йдеться у повідомленні. Зазначається, що у п’ятницю і суботу також буде Велике Водосвяття. Крім того, 19 січня відбудеться освячення води в Дунаї.

Ліван

Зануритися у води Середземного моря на Водохреща запрошує українців Посольство України в Лівані. «19 січня 2019р. Посольство України в Лівані запрошує на святкування Водохреща в Jieh Marina Resort. Початок заходу о12.00», - йдеться на сторінці диппредставництва у Facebook.

Зазначається, що «після занурення у святі води Середземного моря та обрядового очищення на учасників християнської традиції чекає святковий обід».

Нідерланди

У Нідерландах 19-20 січня відбудуться святкові богослужіння в Утрехті, Алкмарі та Ейдговені. Про це повідомляє о.Микола Буцяк. «Христос Рождається! Дорогі брати і сестри! Нагадуємо вам розпорядок богослужінь на прийдешні Йорданські свята! Просимо також прихопити з собою ємкості для води!Бажаємо усім Богом благословенних свят, смачної куті та вечері, веселої щедрівки!», - йдеться у повідомленні о.Миколи у Facebook.

А у Гаазі для української громади 19 січня о 18:00 відбудеться освячення води у церкві Чесного Хреста у Райсвайку за адресою: Rijswijk Zuid 2282SE Van Vredenburgweg 67.

ОАЕ

В Еміратах 20 січня відбудеться літургія в Абу-Дабі, на території St. Joseph’s Church, 20 січня, о 19:00. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Посольство України в ОАЕ з посиланням на о.Степана.

«Укранцям Абу Дабі і околиць! Христос Рождається ! Славімо Христа ! Дорогі у Христі! Сердечно запрошую Вас взяти участь У святкуванні Йорданського водосвяття!Божественну Літургію служимо 20 січня о 19.00, парафія St. Josep’s Church, в Assisi Hall. Після Літургії буде освячення води і мирування з нагоди Свята. З молитвами і найкращими побажанням о. Степан», - йдеться у повідомленні.

Норвегія

Відзначити українські зимові свята разом запрошують українці в Осло. «Українська Громада в Норвегії "Український культурно-освітній Центр" в Осло та Українська школа "Еллісів" (Осло) уже за встановленою традицією щиро запрошують усіх наших членів та наших друзів на святкування одразу всіх українських свят зимового циклу. Послухаємо, як святкували наші предки Різдво Христове, Василя й Маланку (старий Новий Рік), Водохреще. Прозвучать колядки, щедрівки, засівалки, віншування. А, може, ще й мандруючий вертеп до нас зайде», - йдеться на сторінці події у Facebook.

«А яке ж святкування без найкращих українських страв? У нас завжди цікаво, талановито, весело, затишно, дружньо, а ще дуже смачно. Повідомте нам про Ваше бажання брати участь у святі та приносьте страву до спільного столу, - зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-