Українці в ОАЕ оздобили ялинкові прикраси Петриківським розписом

Українці в ОАЕ оздобили ялинкові прикраси Петриківським розписом

Фото
Укрінформ
Майстер-клас із Петриківського розпису на ялинкових прикрасах відбувся у Дубаї за участі української громади.

Про це повідомив організатор заходу Український дитячий клуб в ОАЕ на своій сторінці у Facebook.

«На вулиці сонячно, але настрій у нас передноворічний. Ми мали гарну нагоду розписати петриківкою ялинкові прикраси. Дякуємо, Юлія Борисова, за цікавай майстер-клас!», - йдеться у повідомленні.

Розмалювати власну прикрасу на ялинку відомою українською технікою, Петриківським розписом, мали змогу усі охочі. Майстер-клас відбувся у парку , Safa 2 Park 1 на відкритому повітрі в Дубаї.

Петриківський розпис, або «петриківка» — українське декоративно-орнаментальне народне малярство, яке сформувалося на Дніпровщині в селищі Петриківка, звідки й походить назва цього виду мистецтва.

Водночас, петриківський розпис — не лише народне мистецтво, що зберігає традиції оздоблення українського житла, але й сучасний живопис. Характерною особливістю петриківського розпису є переважання рослинних візерунків (здебільшого квіткових) і створення передовсім фантастичних, небувалих у природі форм квітів. Нерідко квіти та ягоди поєднано з птахами, іноді використовують зображення тварин і людей, які традиційно мають дещо фантастичний вигляд. 

5 грудня 2013 року року петриківський розпис було включено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.  

Фото: сторінка Українського дитячого клубу в ОАЕ у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-