Французькій публіці представили український балет, колядки та щедрівки

Французькій публіці представили український балет, колядки та щедрівки

Фото
Укрінформ
Катедральний хор св. Володимира Великого у Парижі представив французькій публіці українські колядки й щедрівки.

Дводенні виступи відбулися у Театрі Єлисейських полів паралельно з гастролями Національної опери України, повідомляється на сторінці хору у Facebook.

«Мали за честь виступати протягом двох днів у Théatre des Champs-Elysées, перед виставою балету "Лускунчик" Національної опери України. Дякуємо за чудовий різдвяно-новорічний настрій, дякуємо, що мали можливість дарувати вам українські колядки та народні пісні у переддень Різдва, дякуємо за ваші оплески та теплі відгуки», - зазначається на сторінці хору (Chœur ukrainien saint Volodymyr le Grand).

Колектив хору висловив найкращі вітання і побажання з Різдвом Христовим і Новим Роком.

У свою чергу, соліст балету Національної опери України Олексій Потьомкін зазначив, що хотів би присвятити виставу балету пам’яті Василя Сліпака. «Відбулась друга вистава балету "Лускунчик" у Парижі , під час історичних гастролей Національної опери України. Цю виставу хотів би присвятити пам`яті Оперного співака, Народного героя України, який працював у Парижі близько двадцяти років - Василю Сліпаку. 20-го грудня йому виповнилось би 44 роки, але він і надалі зводить та об’єднує між собою творчих людей та особистостей», - написав Олексій Потьомкін на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що виставу балету «Лускунчик» Національної опери України можна побачити у Театрі Єлисейських полів до 6 січня.

Théatre des Champs-Elysées – державний театр у Парижі. Відкритий у 1913 році, є одним з найвідоміших місць французької столиці.

Фото: сторінка Chœur ukrainien saint Volodymyr le Grand у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-