У Софії ялинку від РФ прикрасили жовтими і блакитними корабликами

У Софії ялинку від РФ прикрасили жовтими і блакитними корабликами

Фото
Укрінформ
У Софії активісти прикрасили новорічну ялинку, подаровану болгарській столиці урядом Москви, символічними корабликами з вимогою звільнити полонених українських моряків.

Акція відбулася біля собору Святої Неділі, повідомили власному кореспондентові Укрінформу у Всесвітньому русі патріотів України.

«Організаторами виступили болгарські громадяни, яких обурив факт, що ялинка, подарунок від Москви, встановлена перед знаковою церквою Болгарії – храмом Святої Неділі. До акції долучилися представники української громади, діаспори», - розповіли в організації.

Активісти приносили до ялинки жовті та сині кораблики. На багатьох із них були написані імена полонених у результаті російського акту агресії проти України у районі Керченської протоки українських військових моряків.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів були захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО "Матросская тишина", решту 21-го утримують в СІЗО "Лефортово".

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.

Фото: Фейсбук-сторінка Всесвітньому русі патріотів України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-