Український дім у Польщі передав дітям кримських політв'язнів подарунки

Український дім у Польщі передав дітям кримських політв'язнів подарунки

Фото, відео
Укрінформ
До окупованого Криму доставлено новорічні подарунки для дітей політв'язнів від Українського дому в Польщі.

Про це повідомив у Facebook активіст Різа Асанов.

"Сьогодні у нас хороші новини - наші польські друзі передали дітям політв'язнів подарунки. Я дякую всім, хто брав участь у цьому. Начебто подарунки маленькі, але була дуже складна логістика. Все це вже в Криму, зараз ми в будинку Алі Асанова - фігуранта "справи 26 лютого", - повідомив у своєму відеозвіті Різа Асанов.

У коментарі "Крим.Реаліі" активіст розповів, що найближчими днями подарунки від Українського дому в Польщі буде передано й дітям Олега Сенцова.

«Український дім у Польщі - це громадська організація, яка складається з представників української діаспори. Подарунки, які вони вирішили передати - це поки що пробна акція, оскільки дуже складна логістика: подарунки доводиться доставляти з Варшави через Київ, а потім уже у Крим. Сьогодні ми передали подарунки родині Алі Асанова. Днями збираємося відвідати сім'ю Олега Сенцова. Подарунки підбиралися за потребами сімей. Крім традиційних солодощів та іграшок, у тому числі передали необхідні речі. У Алі, наприклад, маленька дочка їй передали памперси», - розповів активіст Різа Асанов.

Як повідомляв Укрінформ, "справу 26 лютого" про "масові заворушення" в ході всекримського мітингу протесту проти російського статусу Криму було порушено російським слідкомом у січні 2015 року. Серед затриманих виявилися лише прихильники територіальної цілісності України: заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, активісти Алі Асанов, Мустафа Дегерменджі, Ескендер Кантемиров, Талят Юнусов, Ескендер Емірвалієв, Арсен Юнусов і Ескендер Небієв.

19 червня Алі Асанов і Мустафа Дегерменджі отримали по 4 роки і 6 місяців умовно, Арсен Юнусов і Ескендер Кантемиров - 4 роки умовно, Ескендер Емірвалієв - 3 роки і 6 місяців умовно з випробувальним терміном 3 роки.

Олег Сенцов був затриманий представниками російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму.

Фото: Різа Асанов/Facebook і Телеканал 24

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-