Радіодиктант-2018: переможниця з Дубая поділилася враженнями

Радіодиктант-2018: переможниця з Дубая поділилася враженнями

Ексклюзив
Укрінформ
Українка Тетяна Співаковська з Дубая стала однією з 311 переможців цьогорічного радіодиктанту національної єдності.

Своїми враженнями від участі в акції заступник директора Української школи в ОАЕ "Софія" і  викладач української мови та українознавства для дітей старшого віку ексклюзивно поділилася з кореспондентом Укрінформу.

«Цього року ми вперше організували локацію для написання радіодиктанту в Дубаї. У нас були українські консули, керівники українських та міжнародних компаній, батьки - всі разом. Я вперше писала радіодиктант і, як виявилося, без помилок», - розповіла переможниця.

Вона зазначила, що українська мова допомагає українцям ОАЕ відчути зв'язок із Батьківщиною. «По-перше, коли ти далеко від України, набагато сильніше відчуваєш і переживаєш все, що з нею пов'язано. Тому, власне, ми й організували в Дубаї школу, і навчаємо дітей мові, і писали диктант національної єдності. Бо це допомагає нам відчути зв'язок з Батьківщиною», - сказала Тетяна Співаковська.

Цікаво, що на Батьківщині її діяльність не була пов’язана з українською мовою. «Коли я жила в Україні, займалася зовсім іншими справами - викладала маркетинг в Національному технічному університеті України "КПІ", з українською мовою моя діяльність не була пов'язана. Тільки тепер відчула таку потребу!», - зізналася Тетяна Співаковська.

«По-друге, мені дуже сподобався текст диктанту, написаний Олександром Авраменком. Він надзвичайно актуальний для нашої молодої громади в ОАЕ, особливо слова: "Власне, сила наша в тому, що нас багато і ми різні. А здійснених разом, здавалося б, нездійсненних мрій нам не бракує". Це це точно про нас!», - зазначила викладач.

Тетяна Співаковська згадала також про найменшу «учасницю» заходу. «Серед нас була наймолодша за віком учасниця - їй лише 2 місяці. Милозвучний голос Олександра Авраменка її заколихав, і вона весь диктант тихенько спала на руках у мами», - розповіла викладач.

Вона зазначила, що після диктанту ніхто не хотів розходитись. « Ми співали українських пісень: "Червона рута", "Ніч яка місячна", "Зелене жито"... Пісні українських сердець», - додала пані Тетяна.

У свою чергу, колектив Української школи в ОАЕ "Софія" привітав колегу із перемогою і відзначив усіх членів громади, хто був дуже близький до бездоганного написання диктанту. «Нам дуже приємно, що серед тих багатьох тисяч диктантів, надісланих з усіх куточків України та світу, є роботи вчителів Української школи в ОАЕ «Софія», батьків наших учнів, наших друзів з української громади. Ми радіємо, що встановили рекорд за віком – саме в Дубаї була наймолодша учасниця віком 2 місяці, яка писала диктант на руках у мами.  

І нам удвічі приємно, що серед цьогорічних 311 переможців є вчитель нашої школи – Тетяна Співаковська! Вітаємо, пані Тетяно, школа пишається Вами!», - йдеться у повідомленні на сторінці школи у Фейсбуці.

Українська школа в ОАЕ відкрилася у травні 2016 року для навчання та розвитку дітей української громади. Вона стала першою українською школою не тільки в ОАЕ, але й на всьому Аравійському півострові.

Як повідомлялося, 18-й радіодиктант національної єдності відбувся у День української писемності й мови 9 листопада. Результати було оголошено 17 грудня. «Українське радіо», яке виступає організатором акції, отримало 32779 робіт. З них 313 диктантів без жодної помилки, ще 1004 роботи – з однією помилкою. Паперові та електронні листи надійшли з України (у тому числі з анексованого Криму та окупованого Донецька), Великої Британії, ПАР, ОАЕ, Туреччини, Німеччини, Молодови, Іспанії, Італії, Чорногорії, Франції, Лівану, Білорусі, Австралії, Польщі, США та Китаю.

Відео: Фейсбук-сторінка Української школи в ОАЕ

Фото: Фейсбук-сторінка Tetiana Spivakovska

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-