У Сіднеї не стало екс-голови Союзу українок Австралії Христини Байлі

У Сіднеї не стало екс-голови Союзу українок Австралії Христини Байлі

Фото
Укрінформ
Яскравої представниці української спільноти Австралії Христини Байлі не стало 18 грудня.  

Про це повідомляє політичний діяч, перший заступник Президента Світового конгресу українців Стефан Романів на своїй сторінці у Фейсбук.

«Управа Союзу Українських Організацій Австралії ( СУОА) сповіщає сумну вістку - 18-го грудня 2018 р. у Сіднеї, після важкої недуги відійшла у вічність Христина Байлі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Христина Байлі  була визначним членом СУОА та довголітньою головою Управи Союзу Українок Австралії. Вона брала активну участь у різних галузях життя української спільноти. Христина Байлі часто бувала в Україні та інших країнах, де репрезентувала жіноцтво української діаспори, була частиною історії українського жіноцтва Австралії.

«Українська вишиванка для Христини – це її стиль, як знак національної ідентичності, як духовний символ українського народу. Висловлюємо щирі слова підтримки та співчуття рідним і близьким…», - зазначається у повідомленні.

Спогадами про Христину Байлі  у коментарях поділилися ті, хто її знав.

«Пішла з життя людина, чий внесок на користь Україні важко навіть уявити. Вона була всюди, де була необхідна допомога Україні або українцям! Людина з добрим серцем, щирими думками і незламної сили духа - такою вона залишиться в пам‘яті багатьох українців, щастя яким випало зустріти її на своєму шляху!», - написала Тетяна Ковальчук.

«Христина - частинка Небесної Сотні. Патріоткою вона була від народження. В потрібну мить долала повітряні простори майже всієї планети, щоб своєю присутністю, і духовною і матеріальною, підтримати Революцію Гідності, для втілення заповітних мрій усіх Українців...Своєю незламною особистістю вона множила любов до України у всьому світі. Нехай її надії втілюються і процвітають у нашім світі», - зазначила Орися Савчук.

Як відомо, Христина Байлі була головою Української жіночої асоціації Нового Південного Вельсу. Вона мала власну колекцію вишиваних українських сорочок, яка нерідко була основою виставок української культури, традицій та елементів національного вбрання.

Фото: Фейсбук-сторінка Стефана Романіва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-