Прем’єрний показ фільму «Кіборги» відбувся у Братиславі

Прем’єрний показ фільму «Кіборги» відбувся у Братиславі

Фото
Укрінформ
Прем’єрний показ фільму українського режисера Ахтема Сеїтаблаєва «Кіборги» відбувся у столиці Словаччини.

Про це повідомляє Посольство України у Словацькій Республіці.

«18 грудня ц.р. у кінотеатрі «Люм’єр» м. Братислава за ініціативи Посольства відбувся прем’єрний показ фільму українського режисера Ахтема Сеїтаблаєва «Кіборги» про героїчну оборону Донецького аеропорту», - йдеться на сайті диппредставництва.

Зазначається, що прем’єру відвідали, зокрема, Державний секретар Міністерства оборони СР Роберт Ондрейчак, депутати Національної Ради, представники Міністерства закордонних справ та європейських питань, дипломатичного корпусу, акредитованого в м. Братислава, українська громада та мас-медіа.

Посол України в СР Юрій Мушка виступив з промовою перед присутніми. « Сьогодні ми є свідками російської агресії проти України, що почалася у 2014 році з окупації Криму і знайшла своє продовження на сході України. Саме тому сьогодні ми повинні забезпечити потужну і адекватну реакцію світової спільноти на агресію Росії», - зазначив Посол України в СР Юрій Мушка у своїй промові перед присутніми.

Перед показом стрічки були розповсюджені книги «Донбас у вогні».

Як відомо, прем'єра кінокартини “Кіборги” відбулася 7 грудня 2017 року.

За словами голови Державного агентства з питань кіно Пилипа Іллєнка, фільм став абсолютним українським рекордсменом вітчизняного прокату за весь період незалежності України. За два місяці прокату стрічку подивилися більше 310 тисяч глядачів, сума зборів становить понад 22,5 млн гривень.

Воєнна драма "Кіборги" присвячена одній із найбільш героїчних сторінок новітньої історії України - обороні Донецького аеропорту. Знімальна група разом із фондом "Повернись живим" започаткували соціальну ініціативу #ЯНебайдужий, завдяки якій 5 грн з кожного купленого квитка йдуть на допомогу сім'ям загиблих у ДАП.

Фото: сайт Посольства України в СР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-