У Любляні показали фільм про політв'язня Сенцова

У Любляні показали фільм про політв'язня Сенцова

Фото
Укрінформ
У столиці Словенії Любляні відбувся показ документального фільму «Процес: російська держава проти Олега Сенцова» режисера Аскольда Курова.

Про це повідомляється на сайті МЗС України. 

Як зазначається, у заході взяли участь посол України Михайло Бродович, співробітники Посольства та словенські європарламентарі Патріція Шулін і Таня Файон, які неодноразово висловлювали своє прихильне ставлення до України.

Участь у показі також взяла словенський режисер, співпідписант клопотання про звільнення Сенцова Майя Вайс.

У ході свого виступу український посол ознайомив іноземну аудиторію з протиправною політикою Кремля, заручниками якої стали українські громадяни, які ціною свого власного життя готові відстоювати територіальну цілісність та незалежність нашої держави. Окремий акцент було зроблено на важливості змусити РФ дотримуватися принципу верховенства права, а також поважати основоположні права та свободи людей. 

Крім того, було закликано звільнити всіх політичних в’язнів та українських військовополонених, яких незаконно було затримано російськими органами цього листопада, під час реалізованого РФ чергового акту збройної агресії проти України в акваторії Азовського моря.

Показ згаданого фільму також став ефективним інструментом боротьби з російського пропагандою в Словенії.

У рамках заходу Посольством було організовано флешмоб на підтримку звільнення Олега Сенцова та інших політичних в’язнів Кремля.  

Організатором заходу, який був приурочений врученню Олегу Сенцову премії Сахарова "За свободу думки",  виступив Офіс Європейського Парламенту у Словенії.

Фото з сайту МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-