Реабілітаційний центр для поранених бійців за американським зразком відкриють в Україні

Реабілітаційний центр для поранених бійців за американським зразком відкриють в Україні

Відео
Укрінформ
Двійник американського реабілітаційного центру “Next Step”, що діє у Каліфорнії, відкриють в Ірпені під Києвом. 

Його створять на пожертви української діаспори в США, зібраних організацією “Revived Soldiers Ukraine”, яка допомагала із реабілітацією українських поранених бійців у Лос-Анджелесі, йдеться у сюжеті Голосу Америки.

"Це все було (зроблено центр - ред) за кошти, які були зібрані з благодійників в Америці. Тобто діаспора збирала ці всі кошти... Люди зацікавлені, вони хочуть допомагати, вони знають про нашу ситуацію, і в нас є донори, які висилають чеки по 15-30 тис. доларів", - розповіла директор української філії фонду "Revived Soldiers Ukraine" Юлія Сташків.

За її словами, утримання одного українського пацієнта в Америці коштує майже як і створення центру в Україні.

"І виникла ідея разом з Іриною Ващук, яка є президентом цього фонду, відкрити реабілітаційний центр в Україні", - додала вона.

Як зазначається у сюжеті, загалом цей центр для поранених зі спинальною травмою, тому все пристосовано для людей на візках. Реабілітаційний зал облаштовуватимуть за каліфорнійським зразком. Наразі більшість тренажерів уже пливе в Україну з Нью-Джерсі.

Однак в Україні також знайшлися люди, які підтримують створення центру, а саме - велосипедист Ярослав Попович подарував свій велотренажер, а футболіст Владислав Ващук обіцяє підключитися до фандрайзингу.

Ідея створення центру належить двом подругам, колишнім спортсменкам. Одна зараз живе в Америці, інша - в Києві. Від початку війни вони відправляють поранених бійців лікуватися в США, уже допомогли 26 учасникам АТО.

Відео: Голос Америка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-