Під посольством РФ у Ризі пройшла акція проти порушення прав українців

Під посольством РФ у Ризі пройшла акція проти порушення прав українців

Фото, відео
Укрінформ
У Міжнародний день прав людини перед посольством Росії в Латвії пройшла годинна акція, під час якої засудили агресивну політику РФ та вимагали припинити порушення прав українських громадян.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мета нашої акції - привернути увагу громадськості до масових порушень міжнародного права, до в'язнів совісті в російських в'язницях і таборах, до розтоптаних національних сподівань кримськотатарського народу. Ми також хочемо показово засудити новий акт агресії з боку РФ: захоплення в полон українських кораблів з членами команди, порушень прав людини в окупованому Росією українському Криму, створених на російських багнетах терористичних анклавів на Донбасі», - сказала активістка Тетяна Лазда.

Акція проходила з 16:00 до 17:00 навпроти посольства РФ в Ризі – під українським, кримськотатарським, латвійським та білоруським прапорами. В ній взяли участь близько 50 учасників різних національностей та сталих демократичних переконань. Учасники тримали плакати українською, латиською, англійською мовами, що засуджували систематичне порушення прав людини Росією. Кожен міг стати спікером та висловити в мегафон свої думки з цього приводу. На акції були присутні латвійські політики, в тому числі новообраний депутат парламенту від Нової консервативної партії Латвії Юта Стріке.

Читайте також: "НІ - російській агресії!": Українці в Норвегії провели демонстрацію під посольством РФ

Організатори акції – «Товариство підтримки України / Ukrainas atbalsta biedriba» та латиській активіст Ерік Еріксонс. Акція проходила під хештегами #StopRussianAgression #FreePoliticalPrisoners #LiberateCrimea #SaveUkrainianSeamen.

Нагадаємо, 70 років тому 10 грудня 1948 року Організація Об'єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини, що проголошує права особистості, цивільні і політичні права і свободи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-