Василя Сліпака вшанують грандіозним концертом у Києві

Василя Сліпака вшанують грандіозним концертом у Києві

Укрінформ
У День народження Героя України, загиблого в АТО оперного співака Василя Сліпака відбудеться грандіозний концерт "Міф" за участі відомих українських та європейських оперних співаків у супроводі Національного президентського оркестру.

Захід проходитиме у Великій залі Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського, яка носить ім’я Василя Сліпака.

"20 грудня на день народження Героя України Василя Сліпака у Києві відбудеться грандіозний концерт #МІФ за участі відомих українських та європейських оперних співаків у супроводі Національного президентського оркестру", - йдеться у повідомленні.

Ідея проведення вечора пам’яті Василя Сліпака #МІФ належить волонтерам ГС "Музичний Батальйон" та БФ "The Wassyl Slipak Foundation", яку одразу підтримали Міністерство оборони України, Міністерство культури України, Національна музична академія України ім. П.І.Чайковського та Національний Президентський Оркестр. 

Серед солістів у концерті візьмуть участь Марія Березовська, Юрій Шевчук, Олександр Дяченко, Руслана Лоцман, Василь Нечепа, Микола Сікора, Олександр Гурець і Руслана Якобінчук. Також у програмі концерту виступи переможців Всеукраїнського конкурсу молодих вокалістів ім. Василя Сліпака Анни Твердової та Віктора Янковського і юних талантів (11р.) з м. Славутич Давида Баратова, Михайла Гонтара і Ростислава Максименка.

Читайте також: Українському культурному центру в Парижі присвоєно ім'я Василя Сліпака

Серед почесних гостей з Франції на концерт прилетить Гійом Дюссо (бас), а з Польщі - Гоша Ковалінська (мецо-сопрано). Вони обоє за життя товаришували з Василем Сліпаком, тому одразу зголосилися до участі в концерті.

Режисер музичного заходу – Леся Олійник, ведучий концерту – Євген "Їжак" Романенко (лідер гурту TaRuta, автор петиції зі створення на Андріївському узвозі Арт-скверу ім. В.Сліпака), диригент - Василь Василенко.

Окрім насиченої музичної програми, гостей вечора пам’яті Василя Сліпака #МІФ чекатиме також і спеціалізована виставка проектів майбутнього Арт-Скверу ім. В.Сліпака та ескізів його пам’ятника. У всіх скульпторів та архітекторів ще є час долучитися до конкурсу на кращий громадський проект скверу і пам’ятника. 

Вхід на концерт здійснюватиметься винятково за запрошеннями, які можна буде отримати в касі НМАУ ім. П.Чайковського. Також запрошення на подію будуть розігруватися серед підписників Fb-сторінок Музичний Батальйон та The Wassyl Slipak Foundation.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-