Українці Іспанії підтримали полонених українських моряків

Українці Іспанії підтримали полонених українських моряків

Фото
Укрінформ
Українська громада в Іспанії у неділю, 2 грудня, провела пікети на підтримку українських моряків, захоплених Росією. Зібрання відбулися в основних містах проживання українців - Мадриді, Барселоні, Валенсії та інших.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В іспанській столиці група активістів провела акцію під вже встановленою новорічною ялинкою та пройшлася центральними вулицями.

Акція в Барселоні

Не без провокацій пікет відбувся на головній туристичній вулиці столиці Каталонії, де були присутні співробітники Генерального консульства України. Скориставшись доступом до мікрофону, одна особа виступила з провокаційними заявами, але була засвистана громадою, що тримала плакати іспанською мовою з вимогою "свободи українським полоненим морякам" та "поваги до Міжнародного права".

Читайте також: Півсотні людей у Петербурзі вийшли на пікет проти агресії РФ в Україні

Наймасовіше зібрання провели прихожани української католицької спільноти у Валенсії - під гаслом, що навіть далеко від Батьківщини не є байдужими до того, що відбувається.

Акція у Валенсії

Протест у Мадриді

Як повідомляв Укрінформ, через агресію РФ в Україні у багатьох містах світу проходять акції протесту. Зокрема, сьогодні у Мадриді основними гаслами протестувальників були "Європо, прокинься. Україна - твій форпост" та "Росія - країна пірат".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-