У Лондоні українці оголосили місячну акцію проти російської агресії

У Лондоні українці оголосили місячну акцію проти російської агресії

Фото, відео
Укрінформ
У Лондоні українці та друзі України упродовж 30 днів виходитимуть на акцію протесту у відповідь на ескалацію агресивних дій Росії.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили у Всесвітньому русі патріотів України.

Місячна акція проходитиме по три години на день на Даунінг стріт поблизу офісу прем'єр-міністра Великої Британії.

Організатори протесту, що представляють London Euromaidan, а також лондонське відділення Асоціації українців у Великій Британії, мають за мету вкотре привернути увагу Європи та світу до триваючої агресії РФ проти України, включно з нападом на українських військових моряків в Азовському морі, вимагають посилення санкцій проти кремлівського режиму, а також звільнення усіх українських громадян, які протиправно ув’язнені в Росії.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Читайте також: Мей наполягає на санкціях проти Росії через її агресію на Азові

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і режисера Олега Сенцова, засудженого до 20 років колонії суворого режиму, та журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-