Посольство привітало зі 100-літнім ювілеєм українського науковця в Австралії

Посольство привітало зі 100-літнім ювілеєм українського науковця в Австралії

Укрінформ
Посол України в Австралії Микола Кулініч привітав зі 100-річчям від дня народження видатного українського науковця, професора Дмитра Бєлоцького, який зараз живе у Мельбурні.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Сердечно вітаю Вас зі 100-літнім ювілеєм! Доля вела Bас непростими стежками, але Ви зуміли не лише гідно їх пройти, а й зробити неоціненний вклад у світову науку... Від імені української держави бажаю Вам міцного здоров’я, щастя, радості і довголіття”, - йдеться у вітальному листі українського посла.

Крім того, Микола Кулініч передав ювіляру грамоту за “особистий внесок у розбудову українсько-австралійських наукових зв’язків” і наголосив, що пишається тим, що цей внесок українця оцінила й Австралія.

Зазначається, що грамоту з рук посла отримав професор Клінтон Фернандес з Університету Нового Південного Уельсу, який вже потім передасть її ювіляру. 

Дмитро Бєлоцький (08.11.1918, с.Воловий Кордон Алтайського краю, Росія) – фахівець у галузі неорганічної хімії. З 1956 по 1988 року був завідувачем кафедри неорганічної хімії Чернівецького національного університету ім.Федьковича. Докторську дисертацію захистив у 1972 році. Звання професора присвоєно у 1973 році. Працював на хімічному факультеті до 1992 року. Ще 4 роки продовжував працювати науковим консультантом у Чернівецькому науково-дослідному інституті “Фотон”. У 1996 році переїхав до Австралії, де живе його донька. З того часу співпрацював з австралійськими вузами.

Фото: Embassy of Ukraine in Australia (Facebook)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-