Діаспора просить ЄС і далі тиснути на Росію через її дії в Азовському морі

Діаспора просить ЄС і далі тиснути на Росію через її дії в Азовському морі

Укрінформ
Українська діаспора привітала ухвалення Європарламентом резолюції про ситуацію в Азовському морі та закликала ЄС не зменшувати тиск на Росію.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Світовий конгрес українців вітає резолюцію Європейського парламенту про ситуацію в Азовському морі та закликає Європейський Союз використовувати всі наявні важелі, включно з посиленням санкцій, щоб приборкати російську агресію проти України”, - сказав Чолій.

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент минулого тижня ухвалив жорстку резолюцію через перешкоджання Росією вільному мореплавству у Азовському морі, запропонувавши посилити санкції проти РФ у разі ескалації ситуації та засудивши побудову Керченського мосту.

Читайте також: Порошенко та Меркель обговорили загрози ескалації в Азовському морі

Нагадаємо: упродовж останніх місяців Росія затримує судна, які прямують через Керченську протоку до портів Бердянська і Маріуполя. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що Україна проводить переговори з країнами ЄС та США щодо запровадження санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

Тим часом Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення посилити військово-морську присутність в Азовському морі, створивши там корабельно-катерне угрупування Військово-Морських Сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-