У Тбілісі українська громада та дипломати вшанували пам'ять жертв Голодомору

У Тбілісі українська громада та дипломати вшанували пам'ять жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Українська громада Тбілісі та дипломати провели міжнародну акцію "Запалімо свічку пам’яті" та вшанували пам’ять жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Про це інформує прес-служба посольства України у Грузії.

"О 17 годині біля пам’ятника Тараса Шевченка у м.Тбілісі представники громадських організацій українців в Грузії, Посольства України в Грузії, заступник Голови Українського інституту національної пам’яті, співробітники Інституту Україністики Тбіліського державного університету та грузинська громадськість віддали шану загиблим жертвам геноциду українського народу та запалили свічку пам’яті", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, учасники акції проголосили 85 імен померлих від голоду дітей та прочитали спільну молитву за усіх закатованих голодом українців, а також настоятель Храму Святого архангела Михаїла у столиці Грузії о. Михаїл відслужив молебень за загиблими. 

Крім того, у Тбілісі протягом 30-31 жовтня в Національній парламентській бібліотеці Грузії проходив "круглий стіл" на тему: "Голодомор в Україні 1932-1933 рр.", в яких взяли участь українські та грузинські науковці, представникі громадських організацій українців в Грузії, Патріархії Грузії, Ради національних меншин при Народному захиснику Грузії та інші.

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня 2018 року розпочалося проведення закордонними дипломатичними установами України спільно з організаціями закордонних українців міжнародної акції до 85-х роковин Голодомору "Запалімо свічку пам’яті!".

Метою акції, яка розпочалася за 85 днів до Дня пам’яті жертв Голодомору – 24 листопада 2018 року – є об’єднання українців усього світу і громадян інших країн за для вшанування пам’яті загиблих  під час одного з найбільших злочинів в історії людства ХХ століття.

Фото посольства України у Грузії у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-