У ПАР українці приєдналися до акції з нагоди 85-х роковин Голодомору

У ПАР українці приєдналися до акції з нагоди 85-х роковин Голодомору

Фото
Укрінформ
У Кейптауні, що в Південно-Африканській Республіці, 23 жовтня відбулися заходи в рамках міжнародної акції "Запалімо свічку пам’яті!" до вшанування 85-х роковин Голодомору в Україні 1932-1933 років за участі української громади міста.

Як повідомляє прес-служба посольства України в ПАР, заходи проходили в Центрі Голокосту в Кейптауні.

"Акція розпочалася лекцією дослідниці Гарвардського Університету Надії Кравець "Смерть голодом: географія та наслідки сталінського терору голодом 1932-1933 років в Україні", у якій було представлено найновіші висновки дослідницької групи університету. Дослідники використовують географічні дані як інструмент вивчення демографічних, політичних, екологічних і економічних явищ, серед яких - колективізація та земельна реформа як причини штучного голоду", - йдеться у повідомленні.

Також у рамках акції відкрилася виставка "PEOPLE OF THE TRUTH", підготовлена Українським інститутом національної пам’яті, яка вустами очевидців розповідає про голод 1932-1933 років в Україні.

Під час заходу було зачитано спогади родин українців, членів Української Асоціації в ПАР, що пережили часи сталінського терору голодом. Також громада згадала імена 85-ти дітей, що загинули під час найтрагічнішої сторінки української історії ХХ століття, та помолилася за усіх жертв Голодомору. Серед загиблих були присутні і родичі українців, що нині проживають у ПАР.

Заходи з нагоди вшанування загиблих під час Голодомору організували Українська Асоціація в Південно-Африканській Республіці спільно з Посольством України в ПАР.

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня 2018 року розпочалося проведення закордонними дипломатичними установами України спільно з організаціями закордонних українців міжнародної акції до 85-х роковин Голодомору "Запалімо свічку пам’яті!".

Метою акції, яка розпочалася за 85 днів до Дня пам’яті жертв Голодомору – 24 листопада 2018 року – є об’єднання українців усього світу і громадян інших країн за для вшанування пам’яті загиблих  під час одного з найбільших злочинів в історії людства ХХ століття.

Фото зі Фейсбук-сторінки посольства України в ПАР 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-