Фільм про Симона Петлюру частково профінансувала українська діаспора Америки

Фільм про Симона Петлюру частково профінансувала українська діаспора Америки

Укрінформ
Український Конгресовий Комітет Америки (УККА) частково профінансував створення художнього фільму Олеся Янчука "Таємний щоденник Симона Петлюри", знятого за архівними документами. 

Про це в понеділок під час дебютного показу картини в Посольстві України у Вашингтоні повідомив директор Української національної інформаційної служби УККА Михайло Савків.

За його словами, це не єдиний проект, який відбувся за підтримки української громади Америки.

"УККА не вперше допомагає робити фільми про окремі сторінки української історії. Попередньою такою картиною був "Владика Андрій" про життя митрополита Андрія Шептицького", – зазначив він.

Як зауважив Михайло Савків, зараз потрібно побачити правдиву історію про життя головного отамана УНР, про створення Української Народної Республіки, про те, як у ті часи відбувалося державотворення. І це є відповіддю на гібридні спроби Кремля переінакшити історичні події.

До речі, демонстрація у Вашингтоні стала не першим зарубіжним показом фільму. Дебют відбувся в Грузії, під час міжнародного кінофестивалю в Батумі у вересні. Картина була запрошена для участі в рубриці "Special Screening".

У майбутньому заплановані покази фільму в країнах Європи. Зокрема, в листопаді фільм очікують в Італії, а в грудні – в Іспанії. Крім того, зараз стрічка проходить відбірковий етап для участі в міжнародних кінофестивалях.

Як повідомляв Укрінформ, історична драма Олеся Янчука "Таємний щоденник Симона Петлюри", яка символічно приурочена до 100-ї річниці Української революції, 6 вересня вийшла в український прокат.

Фільм розповідає про Україну у 1917 – 1921 роки. Триває відчайдушна боротьба за незалежність Української Народної Республіки. Лідер УНР Симон Петлюра намагається стримати агресію більшовицької Росії. Програвши боротьбу, Петлюра змушений емігрувати до Парижа. Але й там через дії агентів Москви його життя постійно під загрозою.

Повний матеріал про дебютний показ фільму про Петлюру шукайте на Укрінформі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-