Українці Франції закликали Макрона посприяти звільненню Сущенка

Українці Франції закликали Макрона посприяти звільненню Сущенка

Укрінформ
Союз українців у Франції (UUF) звернувся з листом до президента Франції Еммануеля Макрона з проханням посприяти звільненню паризького кореспондента Укрінформу Романа Сущенка та інших українських політичних в'язнів, які незаконно утримуються в Росії.

Про це повідомляється на cайті організації.

"Союз українців у Франції в листі на ім'я президента Французької Республіки Еммануеля Макрона звернув увагу до долі українського журналіста Романа Сущенка… Союз українців  у Франції закликає до негайного звільнення Романа Сущенка, а також 70-ти інших українських політв’язнів, які були незаконно затримані в Росії та окупованому Криму", - йдеться у повідомленні.

В UUF висловили сподівання, що президент Франції зможе використовувати весь свій вплив на Росію "і, таким чином, зробити внесок у звільнення всіх українських в'язнів, незаконно затриманих як в Росії, так і в Криму".

Зазначається, що 4 жовтня 2018 року Єлисейський палац підтвердив отримання листа Союзу українців у Франції, запевнивши, що президент Еммануель Макрон добре поінформований про занепокоєння української діаспори щодо незаконних затримань в Росії українських громадян.

Як повідомляло агентство, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув’язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним".

У процесі етапування 7-8 жовтня Роман Сущенко був поміщений у збірний пункт в'язниці "Матросская тишина". Подальший його маршрут поки невідомий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-