Свічку пам’яті до 85-х роковин Голодомору запалили в Найробі

Свічку пам’яті до 85-х роковин Голодомору запалили в Найробі

Фото
Укрінформ
Пам’ятна молитва в рамках міжнародної акції до 85-х роковин Голодомору "Запалімо свічку пам’яті!" відбулася у православному Патріаршому Соборі св. Косми та Даміана у столиці Кенії.

Поминальна служба пройшла за участі представників української діаспори та дипслужби в Найробі, а також духовенства, інформує прес-служба посольства України в Кенії.

"Моє перше знайомство з Україною відбулося у 1974 році. Коли я був студентом, і відвідав Київ та Харків, збираючи матеріали для свого дослідження. Правду кажучи, я нічого не знав про геноцид українського народу в той час. Бо ви знаєте, яка ситуація тоді була – то були радянські часи. Лише після того, як ви здобули незалежність у 1991 році і були відкриті архіви, ми дізналися про ті страшні події", – поділився у своїй промові єпископ Олександрійської православної церкви, митрополит Кенійського і всієї Східної Африки Макарій.

Зазначається, що під час панахиди було проголошено імена 85-и дітей, які загинули від голоду в Україні. Після запалення свічок пам'яті українська громада вшанувала загиблих хвилиною мовчання.

Фото: kenya.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-