У Канберрі відзначили 100-річчя української державності

У Канберрі відзначили 100-річчя української державності

Фото
Укрінформ
У столиці Австралії Канберрі відбулося офіційне прийняття з нагоди 27-ї річниці Незалежності України та 100-річчя української державності.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні, маючи досвід боротьби за незалежність України на початку 20-го століття і досвід боротьби з сучасною агресією, ми багато аналізуємо і намагаємося зрозуміти, як не допустити втрати державності знову... Ми створили армію, яка тримає оборону по всьому периметру східного кордону. Ми чітко визначили курс руху - на європейську та євроатлантичну інтеграцію. Ми проводимо важливі стратегічні реформи. Ми заручилися підтримкою міжнародних партнерів, якої нам так бракувало 100 років тому”, - сказав посол України в Австралії Микола Кулініч, відкриваючи захід.

У свою чергу голова Союзу українських організацій Австралії (СУОА) Стефан Романів також провів паралелі між сучасністю та минулим.

“Це неймовірно, що сьогодні Збройні сили України на Донбасі демонструють таку ж стійкість і рішучість, яку демонстрували різні українські військові формування протягом воєн за незалежність, зокрема Українська повстанська армія. Через 76 років ми воюємо з тим самим ворогом з тієї ж причини”, – сказав Романів.

Він відзначив реформи, які провела Україна, і наголосив на важливості підтримки держави з боку закордонного українства.

“Через наші структури і спільноти, такі як СКУ, СУОА та їхніх членів, через широку громадськість у партнерстві з нашими групами дружби в парламентах Австралії та України, через наші посольства в Києві та Канберрі ми будемо працювати для досягнення наших цілей на користь Австралії, України та міжнародного співтовариства”, - наголосив голова СУОА.

Гості свята з числа австралійського політикуму та дипкорпусу активно долучилися до обговорення ситуації в Україні. Особливу зацікавленість у присутніх викликало спілкування на тему отриманя томосу з екзархом Вселенського патріарха в Україні архієпископом Даниїлом, який перебуває з пасторським візитом в Австралії.

Окрасою свята став виступ відомої бандуристки із Сіднея Лариси Ковальчук.

Гості мали нагоду познайомитися із виданням “Крим-інформ”, наданим українській дипустанові Укрінформом.

Фото автора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-