Прийом у посольстві в Австрії відбувся за участю

Прийом у посольстві в Австрії відбувся за участю "не донських", а подільських козаків

Фото
Укрінформ
У Посольстві України в Республіці Австрія у четвер, 20 вересня, відбувся урочистий прийом, присвячений 27-ї річниці проголошення Незалежності України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь у прийомі в будівлі на Нааффгассе, де разом з посольством базується і Постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні, взяли близько 400 гостей.

Серед запрошених - глави дипломатичних місій різних країн, представники уряду та парламенту Австрії, відомі українські та австрійські діячі мистецтв, представники ділових кіл та преси.

"Прийом з нагоди річниці проголошення для Посольства головна подія року, коли ми запрошуємо усіх наших друзів та говоримо про найважливіші речі. Власне, це День народження країни, який країна влаштовує для інших дипломатів", - зазначив у коментарі кореспонденту агентства посол Щерба.

Коментуючи нинішній рівень двосторонніх українсько-австрійських відносин, дипломат зазначив, що вони "дуже добрі та позитивні": "Зараз, на сьогоднішній момент, я оцінюю ці відносини як дуже добрі та позитивні. Був момент трохи лячний у серпні, але зараз дуже добре".

Він також нагадав, що в цьому році відзначається 100 років з того часу, як перший український посол прибув до Відня.

У своєму вітальному слові перед гостями прийому очільник українського диппредставництва наголосив на важливості єдності та солідарності, яку Україна потребує особливо в цей час, коли проти неї здійснюється пряма та непряма агресія.

"Радію, що в ці складні часи, український народ віднайшов патріотизм, гордість, зацікавленість до свого національного коріння. Ми потребуємо успіху, точніше успіхів. І це те, що в Україні відбувається в останні роки. Ми проводимо важкі реформи у різних сферах, намагаючись відбудувати кращу націю. Ми потребуємо друзів у світі, підтримку світу. І у зв’язку з цим, я б хотів подякувати Австрії, яка є хорошим партнером, спеціальним, нейтральним, але завжди на стороні Україні", - заявив Щерба.

Прийом у посольстві в Австрії

Зі свого боку, Постійний представник України при міжнародних організаціях Ігор Прокопчук у своєму вітальному слові наголосив на цінностях свободи та незалежності, які сповідує український народ і які зараз у відбитті російської агресії.

"Цінності волі, незалежності та переконання – це цінності, які надихають та дають силу українцям, допомагають боротися та відбивати агресію з боку нашого великого сусіда – Російської Федерації. Ця, агресія, яка продовжується вже понад 4 роки, створила безпрецедентні виклики – безпекові, економічні, соціальні та гуманітарні", - підкреслив він.

І.Прокопчук також вказав на очевидні досягнення України на шляху втілення реформ, глибшої інтеграції з європейською спільнотою вільних та незалежних націй.

"Дуже цінимо підтримку та солідарність міжнародної спільноти стосовно України. Ми продовжуємо надіятися на міжнародний тиск, який продовжуватиметься на РФ, щоб змусити її виконувати свої та міжнародні зобов’язання, зупинити агресію проти України", - додав він.

Після урочистих звернень українських дипломатів прозвучали гімни України та Австрії у виконанні колективу Хмельницької обласної філармонії "Козаки Поділля".

"А зараз буде українська музика. Ніяких донських козаків...", - зазначив посол Шерба під оплески та усмішки присутніх.

У подальшому "не донські, а подільські козаки" виконали низку українських народних пісень, примусивши гостей аплодувати.

Під час прийому гості отримали змогу насолодитися сучасною українською музикою, скуштувати страви української та інтернаціональної кухні. Зокрема, дивував гостей кулінарними шедеврами місцевий ресторан SCHRNK, власником якого є українець Роман Жорін. Одним з спонсорів прийому також став місцевий виробник домашнього біо-вина, продукцією якого із задоволенням пригощалися гості.

Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-