Вперше у Кенії відбувся фестиваль українського кіно

Вперше у Кенії відбувся фестиваль українського кіно

Фото
Укрінформ
Посольство України в Кенії за підтримки Державного агенства України з питань кіно вперше організувало показ українських фільмів. 

Як інформує прес-служба української дипустанови, перегляди стрічок відбувалися у Французькому культурному центрі "Alliance Française" з 11 по 13 вересня.

"Кінофестиваль став першою спробою українського диппредставництва у Найробі провести захід подібного формату на території Кенії", - йдеться у повідомленні.

Для глядачів було представлено три фільми: "Сторожова застава", "Стрімголов", "Червоний". Зокрема, показ останньої стрічки, що зображає життя в’язнів у радянському ГУЛАГу, став символічним. Оскільки за словами Тимчасово повіреного у справах України в Кенії С.Арустамяна, сюжет фільму, де несправедливо засуджені радянським режимом українці борються за свою свободу, до болю перегукується із сучасними українськими реаліями. Адже як за часів сталінських ГУЛАГів, сьогодні близько 70-ти українських політичних в’язнів, серед яких український кінорежисер Олег Сенцов, незаконно утримуються в Росії.

Крім того, з метою просування позитивного іміджу України та розповсюдження інформації про можливості здобуття вищої освіти в нашій державі, перед показами кінокартин запускалися відеоролики про Україну, її багаті ресурси та потенціал, а також сюжети з розповідями іноземних студентів про їхній досвід навчання в українських вузах. Тому основними відвідувачами кінофестивалю стали студенти одного з найбільших ВНЗ Кенії - Університету Найробі, а також представники громадських організацій, працівники ООН, дипломатичних місій та представники культурно-мистецьких кіл Кенії.

Фото: kenya.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-