В Аммані запалили

В Аммані запалили "свічку пам’яті" жертвам Голодомору

Фото
Укрінформ
У столиці Йорданії за участю представників української громади та посольства вшанували пам'ять жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років у рамках міжнародної акції "Запалимо свічку пам'яті".

Про це йдеться на сайті української дипустанови в Аммані.

"3 вересня у рамках міжнародної акції "Запалимо свічку пам’яті", співробітники Посольства України в Йорданії разом із представниками української громади, керівництвом та активістами ГО "Українська Хата в Йорданії" зібралися в Парку українсько-йорданської дружби на вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років", - повідомили в посольстві.

Як йдеться у повідомленні, пізніше у приміщенні дипустанови українська поетеса Вікторія Бричкова-Абу Кадум прочитала авторські вірші, присвячені геноциду українського народу.

Читайте також: В Анкарі провели службу за жертвами Голодомору та запалили "свічку пам'яті"

Зазначається, що 6 вересня Мозамбік прийме естафету цієї акції.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 вересня, за 85 днів до Дня пам’яті жертв Голодомору, Україна і світ розпочали вшановувати загиблих під час геноциду 1932-1933 років українців. 2 вересня цю акцію підтримали українські громади в Туреччині.

За перебігом акції впродовж 85 днів можна стежити на веб-сторінці "85-ті роковини Голодомору", розробленій Українським інститутом національної пам'яті. Там на інтерактивній мапі світу будуть марковані свічками-позначками міста, де відбулися міжнародні вшанування пам’яті жертв геноциду.

Акція ініційована Українським інститутом національної пам'яті, Міністерством закордонних справ України, Світовим Конгресом Українців та Національним музеєм "Меморіал жертв Голодомору".

Фото: jordan.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-