На показі

На показі "Процесу" в Йорданії збирали кошти для сім'ї Сенцова

Фото
Укрінформ
В Аммані у приміщенні Посольства України відбувся безкоштовний благодійний показ стрічки "Процес: Російська діржава проти Олега Сенцова", метою якого був збір коштів на підтримку сім’ї незаконно утримуваного в РФ українського кінорежисера Олега Сенцова.

Перед показом фільму глядачів ознайомили з історією ув’язнення Олега Сенцова, повідомляє прес-служба української дипустанови в Йорданії.

"Протягом заходу глядачі фільму пожертвували кошти на підтримку сім’ї Олега Сенцова, які буде надіслано Посольством України до Європейської кіноакадемії для подальшої передачі рідним кінорежисера", - йдеться у повідомленні.

Захід відвідали українці, що проживають на території Королівства, а також небайдужі до подій в Україні серед місцевого населення.

Нагадаємо, документальна стрічка "Процес: російська держава проти Олега Сенцова" буде надаватися для благодійних публічних показів солідарності з режисером, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити українських політв'язнів, засуджених у Росії.

Щоб влаштувати показ, треба заповнити заявку за цим посиланням. Стрічку вже показали у Таллінні, Гельсінкі, Будапешті, Шанхаї, Варшаві, Молдові та Бейруті.

Фільм Аскольда Курова розповідає про суд над Сенцовим і спроби родини, друзів та адвокатів звільнити режисера з в'язниці. Назва стрічки - "Процес" - відсилає до кафкіанського абсурду, показуючи, як у тоталітарній державі жертвою бюрократичної машини може стати будь-яка людина.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: jordan.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-