Українка розповіла про особливості відкриття власного бізнесу в Йорданії

Українка розповіла про особливості відкриття власного бізнесу в Йорданії

Фото
Укрінформ
Іноземець може відкрити у Йорданії бізнес за умови, якщо має партнера серед громадян країни.

Про це Gazeta.ua розповіла харків'янка Ірина Варава, яка нещодавно відкрила перший магазин українських непродовольчих товарів у столиці Йорданії Аммані.

"Магазин відкрила навпіл з товаришем Тамером Абу Ета. Він дуже допоміг з документами. Спочатку я, як іноземка, мала отримати спеціальний дозвіл на роботу. Потім відкрити підприємництво у місцевій адміністрації. Щоб мати змогу привозити товари з України, бізнес зарєєстрували, як компанію з імпорту-експорту. А сестру Світлану Гащенко, яка мене дуже підтримує та допомагає в бізнесі, взяла на роботу менеджером із закупівлі товарів. Загалом усі процедури до відкриття зайняли три місяці", - розказує українка.

Власниця магазину зазначила, що в Йорданії суворо контролюють бізнес.

"Перед відкриттям приходили перевіряти приміщення із санстанції, із налогової - дивилися чи маємо касовий апарт. Також були перевірки на рахунок того, чи ми вказли правильну адресу, чи не почали працювати до того, як отримали дозвіл. Якщо площа магазина понад 110 кв. м., має бути обладнана система протипожежної безпеки", - зазначила Ірина.

Також українка розповідала, що вже як 30 років не живе в Україні. Спочатку проживала в Палестині, де має власне ательє, і вже як 2 роки мешкає в Аммані.

У своїй крамниці продає товари українського виробництва – глиняні і дерев'яні вироби, вишиванки, хустки, килими, аксесуари, дерев'яні браслети, намиста та інші сувеніри. 

Магазин "Slavyanochka Store" знаходиться на другому поверсі торгового комплексу "Саед" за адресою: вул. Принцеси Тагрід, район Свафія, Амман.

Нагадаємо, 1 липня цього року в Аммані відкрили перший український магазин непродовольчих товарів "Slavyanochka Store".

Фото Ірини Варави

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-