Український стенд відкрився на книжковому ярмарку у Празі

Український стенд відкрився на книжковому ярмарку у Празі

Фото
Укрінформ
Український стенд 10 травня відкрився на 24-му міжнародному книжковому ярмарку та літературному фестивалі у Празі "Світ книги".

Як повідомляється на Facebook-сторінці Українського інституту книги, Україну представлятиме 11 вітчизняних видавництв.

"На українському стенді, який організовує Український інститут книги, 11 учасників: “А-ба-ба-га-ла-ма-га”, “Наш формат”, “Видавництво Старого Лева”, “Комора”, “Видавництво”, “Перун”, “Брайт Букс”, Nebo Booklab Publishing, OKO, Book Chеf та літературний конкурс “Коронація слова” - ті видавництва, що зголосилися взяти участь у ярмарку та оплатили свою участь у стенді", - повідомили в організації.

Зазначається, що в літературному фестивалі візьмуть участь українські письменники: Катерина Калитко, Ірина Цілик, Артем Чех, Таня Малярчук. Серед учасників української програми також політолог, публіцист та громадський діяч Сергій Федорчук, письменники – Микита Григоров та Олаф Клеменсен.

Читайте також: Український стенд презентували на найбільшому іспаномовному ярмарку книги

Організатори додали, що український стенд відвідали міністр культури Чехії Ілля Шмід, посол України у Чехії Євген Перебийніс та директор державної книжкової інституції Czech Lit Онджей Буддеус.

На фестивалі представлені книжки понад 400 видавництв із 22 країн світу. Головна тема зустрічей із письменниками, поетами, ученими, філософами, митцями, чиї книжки представлені на ярмарку, є події XX століття і їх вплив на розвиток світової історії. Також як одну із головних тем ярмарку організатори виділили комікс. 

Книжковий фестиваль у столиці Чехії, який є другий за розмірами у Європі, триватиме до 13 травня.

Нагадаємо, на минулорічному, 23-му книжковому ярмарку "Світ книги", українського стенду не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-