Українських заробітчан пригощали великоднім сніданком у Польщі

Українських заробітчан пригощали великоднім сніданком у Польщі

Укрінформ
У Варшаві організували великодні сніданки для понад 100 трудових мігрантів, серед яких були й українці.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці українського посольства у Варшаві.

"Понад 100 людей з кількох країн зібралися при великодньому столі в польській столиці. На Великдень у Варшаві відбулися два урочисті великодні сніданки для іноземців, співорганізовані Фондом підтримки мігрантів на ринку праці "EWL", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що перша зустріч в рамках акції "Великодній сніданок" відбулася після нічної літургії у православній церкві св. Марії Магдалини у Варшаві. У ній взяли участь майже 70 осіб з різних країн, зокрема з України, Білорусі, Грузії та Ефіопії. Головними організаторами цього сніданку виступила Парафія св. Марії Магдалини та Центр православної культури.

Читайте також: У Польщі назвали найбільшу проблему українських заробітчан

Наступний пасхальний сніданок відбувся після урочистої літургії в греко-католицькій церкві на вулиці Мьодовій у Варшаві. За спільним великоднім столом зустрілися близько 50 іноземців, переважно з України. Організатором цієї події виступила Греко-католицька Парафія Успіння Пресвятої Діви Марії.

"Від імені посла України в Польщі Андрія Дещиці я хочу побажати Вам миру з нагоди найвеличнішого свята всіх християн – Воскресіння Господнього", - заявив під час сніданку радник Посольства України в Варшаві Микола Ярмолюк.

Зі свого боку співорганізатори акції Групи "EWL" додали, що вони піклуються про мігрантів зі Сходу, "не лише запевняючи їм гідні умови праці та життя в Польщі, але також розуміючи їхні потреби. Ми намагаємося зробити все, що в наших силах, аби вони почувалися як вдома, особливо в святкові дні".

Читайте також: Заробітчани з України рятують польський ринок праці - експерт

"Ми дуже раді, що такі заходи організовуються для нас, ми раді, що ми не залишилися покинуті", - сказала Алла з Луцька, яка працює у Варшаві.

Також Микола з Одеси поділився враженнями: "Чудова подія. Я працюю в Польщі протягом декількох років, але вперше відвідав такий сніданок. Я думаю, що це дуже добра ідея, хотілося, аби таких подій було якомога більше".

Акція "Великодній сніданок" була співорганізована Фондом підтримки мігрантів на ринку праці "EWL" та співфінансована Групою "EWL". Фірма, яка є одним з лідерів у галузі працевлаштування, протягом двох років уже співорганізовувала урочисті святі вечері для мігрантів під час Різдва. Група "EWL" також анонсувала чергові заходи, які мають на меті піклування про іноземців, які працюють у Польщі.

Фото посольства у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-