Емігрантка з України розповіла про життя та ціни в Аргентині

Емігрантка з України розповіла про життя та ціни в Аргентині

Укрінформ
В Аргентині мінімальний прожитковий мінімум на сім'ю з чотирьох осіб становить 15 тис. песо на місяць (19 506 грн), мінімальна зарплата - 13 005 грн, а мінімальна пенсія - 9 424 грн.

Про це styler.rbc.ua розповіла 38-річна емігрантка з Криму Тетяна Селезньова, яка вже довгий час проживає в Буенос-Айресі зі своєю сім'єю.

"В інших містах Аргентини середня зарплата трохи менше. Вартість оренди на житло залежить від того, здається вона з меблями або без. Також залежить від району, де вона знаходиться і коливається від 7 150 грн до 24 060 грн в місяць. Для того щоб зняти квартиру, потрібно укласти договір терміном не менше 3-х місяців", - говорить Тетяна.

Українська емігрантка додає, що одяг і техніка в латиноамериканській країні коштують дуже дорого. Приміром, у сусідніх країнах ці товари можна купити на 50% дешевше.

Читайте також: Українка розповіла про життя на Зеленому континенті

Також вона зазначає, що в Аргентині є проблеми з авіаперевізниками.

"Існують великі компанії Latam і Aerolineas Argentinas, які встановлюють ціни на ринку авіаперевезень. Рятує те, що країна дуже велика з різними кліматичними широтами. Можна побувати у джунглях, на березі океану, покататися на лижах, з'їздити в пустелю, не виїжджаючи за її межі. Всередині країни розвинені автобусні перевезення", - розповідає жінка.

Водночас, за її словами, ця країна славиться якістю продуктів харчування, особливо овочів і яловичиною. Упродовж року можна купити свіжі фрукти та яловичину, яка має солодкуватий присмак. Ціни в Аргентині високі, якщо порівнювати з Україною, але нижчі, ніж у Європі. Наприклад, 1 л молока коштує 32 грн, 1 кг яловичини – 273 грн, 1 кг курячого філе – 117 грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-