Влада Тернополя хоче співпрацювати з українською діаспорою

Влада Тернополя хоче співпрацювати з українською діаспорою

Укрінформ
Влада Тернополя зацікавлена у співпраці з українською діаспорою і прагне відновити зустрічі із закордонними українцями. 

Про це заявив очільник Тернопільської ОДА Степан Барна під час зустрічі з головою Головної Пластової Булави та Пласту в світі Мартою Кузьмович та представниками тернопільського Пласту, передає прес-служба Тернопільської ОДА.

"Українці за кордоном є добрими промоутероми України в світі. До того ж українська діаспора є важливим фактором впливу на політику країн, де вона зосереджена. Я сподіваюся, що й в Сполучених Штатах Америки ви поширите інформацію про Тернопільщину, а зокрема про те, що наш край відкритий до співпраці, гостинний і ми будемо раді бачити всіх, хто захоче приїхати до нашого регіону", – зазначив Степан Барна.

За його словами, зараз Україна рухається шляхом повернення заробітчан додому. На Тернопільщині також створюють всі необхідні передумови для бізнесу, щоб її жителі могли працювати й заробляти вдома.

"Цьогоріч ми робимо ставку на розвиток сільського господарства, створення кооперативів і розвиток фермерського руху. Тому, переконаний, що люди скористаються допомогою від держави й почнуть організовувати власний бізнес, будуть об’єднуватися в сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи і повертатимуться з-за кордону. Адже, як я уже неодноразово підкреслював: створення кооперативів – це гідна альтернатива заробітчанству", – резюмував голова ОДА. 

Також під час зустрічі було досягнуто згоди щодо створення осередків Пласту на Тернопільщині з метою національно-патріотичного виховання дітей та молоді, а також їх фізичного та духовного розвитку.

Довідка. Кузьмович Марта – голова Головної Пластової Булави (вищий керівний орган Пласту в світі). Громадянка США. Народилася 31 січня 1954 року в м.Честер. Член Пласту з 1963 року. Голова Пласту в світі з 2013 року. 

Фото прес-служби Тернопільської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-