У Чехії вшанували пам'ять видатного українця Івана Пулюя

У Чехії вшанували пам'ять видатного українця Івана Пулюя

Укрінформ
Українська громада Чехії вшанувала пам'ять всесвітньо відомого вченого та винахідника Івана Пулюя з нагоди 100-річчя від дня його смерті.

Про Це повідомляє офіційний сайт прес-служби Посольства України у Чехії.

"Дипломати Посольства України в Чеській Республіці спільно з представниками української та чеської громадськості Праги 4 лютого поклали квіти на могилу всесвітньо відомого вченого та винахідника Івана Пулюя з нагоди 100-річчя від дня його смерті та 173-ї річниці від дня народження", - зазначили у диппредставництві.

Посол України в Чехії Євген Перебийніс відзначив внесок І.Пулюя, який був професором Вищої технічної школи у Празі, ректором першого в Європі електротехнічного факультету, доктором Страсбурзького університету, у світову науку та розвиток технічного прогресу.

Читайте також: Цей день в історії: 100 років з дня смерті українського фізика Івана Пулюя

Також Перебийніс закликав до популяризації імені Івана Пулюя.

За словами історика Богдана Зілинського, Пулюй був пристрасним патріотом України, усіляко популяризував "українську тему" в Європі, прагнув здобуття Україною незалежності і всього рік не дожив до проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в Єдину Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-