Американський лікар подарував Україні

Американський лікар подарував Україні "штучної шкіри" на $1,6 млн

Укрінформ
Професор Гарвардської медичної школи, лікар бостонської клініки "Шрайнерс Госпіталь" Геннадій Фузайлов передав Україні дороговартісний подарунок – "штучну шкіру", яку використовують при пересадці шкіри під час опіків. 

Це дуже дорогий матеріал, його вартість - 1,6 млн доларів, але для потерпілих в Україні його надаватимуть безкоштовно. Про це Геннадій Фузайлов сказав в інтерв’ю виданню "Факти".

"Я привіз до Львова біологічне синтетичне покриття "Інтегра" ((Integra), яке використовують замість шкіри при пересадці на ушкоджені ділянки. Це дуже дорогий матеріал, один невеликий шматок коштує від двох до десяти тисяч доларів! Я залишив в Україні "Інтегри" на 1 млн 600 тисяч доларів. Такої кількості "штучної шкіри" вистачить для сотні і навіть більше операцій", - сказав він.

Також лікар з Бостона наголосив, що це біологічне синтетичне покриття надаватиметься безкоштовно у ті лікарні України, де буде потрібне.

"У цього біологічного покриття є термін придатності – 2 роки. За цей час його треба використати. Я планую зв’язатися з військовими госпіталями, адже там є багато пацієнтів, яким це може знадобитися", - підкреслив Фузайлов.

За його словами, у разі потреби "Інтегри", потрібно звернутися до нього через Facebook або зателефонувати його українським представникам: Сергію Данилківу (068 414 1454) або Мирославі Децик (067 314 5221). 

Геннадій Фузайлов - керівник виїзної клініки США, яка вже вісім разів приїжджала до Львова й спільно з львівськими хірургами оперувала дітей з важкими опіками. За 12 останніх років йому у США вдалося врятувати 55 дітей з України з цими патологіями, а в Україні надати допомогу майже тисячі дітей з різних куточків України. 1 грудня цього року Президент України підписав указ про нагородження Геннадія Фузайлова медаллю "За врятоване життя".

Фото: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-