Різдво в Канберрі розпочалося з українського вертепу

Різдво в Канберрі розпочалося з українського вертепу

Фото
Укрінформ
Цикл різдвяно-новорічних святкувань в австралійській столиці розпочався показом українського вертепу.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми маємо унікальну нагоду показати Австралії українські різдвяні традиції”, - зазначив голова сіднейського осередку Спілки української молоді (СУМ) Юстин Сенько.

Захід, ініційований посольством України в Австралії за підтримки української громади Сіднея та сіднейського відділення СУМ, відбувся в мультикультурному центрі Канберри, розташованому у центрі австралійської столиці.

Читайте також: В Австралії створять нову спецслужбу

За основу презентації українських різдвяних традицій взяли традиційний вертеп. Гості заходу, з числа представників австралійської влади та дипломатичного корпусу акредитованого в Австралії, мали змогу почути українські колядки, оглянути зразки традиційного українського вишиваного костюму, познайомитися з традиціями різдвяного столу.

Особливо закордонних гостей вразила масштабна постановка і цікаві сценічні діалоги, спеціально перекладені англійською мовою, а ще - щирість і завзятість акторів-аматорів з числа української молоді Австралії.

“Це нейморіно зворушливо, що українська громада так далеко від Батьківщини береже національні традиції”, - сказала Таммі Райт з міністерства закордонних справ Австралії.

Найбільшим успіхом заходу стало живе спілкування іноземних гостей із українською громадою, яка щиро і відверто розповіла про ситуацію в Україні та своє прагнення допомогти рідній землі.

Різдво в Канберрі розпочалося з українського вертепу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-