"Біла книга" відкрила нові напрямки для співпраці Австралії з Україною - діаспора

Укрінформ
Союз українських організацій Австралії вважає, що оприлюднена минулого тижня "Біла книга" зовнішньої політики Австралії відкриває нові напрямки для співробітництва між Україною та Астралією.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"СУОА прагне співпрацювати з урядом Австралії у справі зміцнення зв'язків між Австралією та Україною за напрямками, визначеними у "Білій книзі", - йдеться в заяві організації.

Зокрема СУОА вважає перспективною співпрацю у таких сферах, як забезпечення верховенства права, демократичних принципів та прав людини на національному та міжнародному рівні; здійснення тиску на Російську Федерацію у справі повернення Криму та припинення агресії на сході України; розслідування збиття літака рейсу МН17; вивчення потенціалу угод про вільну торгівлю між двома країнами; захист від кіберзагроз тощо.

"У документі окреслено рамки, в яких можна продовжувати будувати стратегічні альянси та співпрацю з посольством Австралії у Києві, посольством України в Канберрі, взаємодіяти з парламентською групою дружби Україна-Австралія", - зауважив голова СУОА Стефан Романів.

Читайте також: В Австралії представили “Білу книгу” зовнішньої політики країни

СУОА вважає, що обидві країни можуть співпрацювати для зміцнення відносин та безпеки в Азійсько-Тихоокеанському регіоні та у Східній Європі.

Окремо відзначається, що у рамках громадського обговорення проекту "Білої книги" у березні 2017 року СУОА надала МЗСіТ Австралії 10 сторінок своїх офіційних пропозицій щодо можливих напрямків співпраці з Україною.

Фото: АиФ-Украина

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-