У Латвії вшановують пам'ять жертв Голодомору

У Латвії вшановують пам'ять жертв Голодомору

Фото, відео
Укрінформ
У Ризі пройшла низка заходів з участю української громади Латвії та латвійських друзів України на вшановування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 р.р. в Україні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Все почалося з церемонії покладання квітів з колосками пшениці до пам'ятника Т.Г.Шевченку у Ризі та вшанування пам'яті загиблих хвилиною мовчання. Учасники також долучилися до традиційної акції "запали свічу" і символічно виклали лампадками трагічні роки геноциду Української нації 1932-1933.

Потім вже в приміщенні Посольства України, тимчасовий повірений Аліса Подоляк у своїй промові нагадала історію подій 85-річної давнини та наголосила на важливості пам'яті про мільйони загиблих українців внаслідок дій "червоного терору голодом", а також провела паралелі із сучасністю. "Пропаганда - не нова технологія і радянська влада користувалася цим багато років, приховуючи правду. Принципи і методи не змінилися з тих часів. Тепер ми це бачимо у контексті подій на сході нашої Батьківщини - України", - зазначила Подоляк.

Читайте також: Україну розчарувало невизнання Британією Голодомору геноцидом

Після невеличкої історичної дискусії, під час якої присутні розказали про пережитий досвід власних родин у ті страшні часи, стався перегляд недавно знятого канадсько-українського художнього фільму "Гіркі жнива".

Заходи продовжаться в суботу, 25 листопада. В парафії УГКЦ Преображення Господа нашого Ісуса Христа в Ризі у бічній каплиці церкви Страждальної Богородиці о 16:00 пройде Панахида за жертвами Голодоморів.

В Латвії проходять заходи до 85 роковин Голодомору

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-