Українська діаспора в Австралії підтримає розвиток козацьких традицій на Черкащині

Українська діаспора в Австралії підтримає розвиток козацьких традицій на Черкащині

Фото
Укрінформ
Українська діаспора в Австралії готова підтримувати розвиток козацьких традицій на теренах Черкаської області.

Про це під час візиту до області заявив Головний отаман Українського вільного козацтва Австралії Петро Деряжний, який приїхав зі своєю дружиною Нілою, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

За його словами, Черкащина дійсно є колискою українського козацтва.

"Захоплені тим, що в області активно відновлюють козацькі традиції та звичаї, сприяючи тим самим розвитку патріотичного виховання. Натомість зі свого боку всіляко готові допомагати в реалізації козацьких заходів на території області", - підкреслив він.

На фото ліворуч Петро Деряжний
На фото ліворуч Петро Деряжний

У свою чергу, перший заступник голови ОДА Віталій Коваль відзначив, що за останні роки виховання молоді в дусі патріотизму набула значного розмаху. Однак буде вдячний за підтримку зі сторони українців в Австралії.

"Держава та громадські організації намагаються максимально залучати молодь до вивчення українських національних культурних та військових традицій. Підтримуючи суспільні ініціативи, на Черкащині, зокрема, відображаємо їх в обласних програмах чи шляхом проведення комплексних заходів, кількість яких збільшили за останні роки в кілька разів. Тож будемо дуже вдячні за підтримку", - додав він під час зустрічі з австралійськими українцями.

В.Коваль також презентував гостям подарункове видання про дослідження невідомих сторінок Тараса Шевченка, за авторства Василя Пахаренка.

Фото прес-служби Черкаської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-