У польському Щецині відкрили магазин для українців

У польському Щецині відкрили магазин для українців

Укрінформ
Восени цього року у польському Щецині відкрили перший в місті український магазин "Україночка". В ньому консультантки одягнені у вишиванки, а на поличках продаються продукти такі звичні для українського заробітчанина.

У закладі можна також знайти різні продукти з Білорусі, Казахстану, Грузії і Вірменії, пише prostir.pl.

"Все більше і більше українців приїздить до Польщі на роботу. Звісно, вони сумують за своєю кухнею і улюбленими стравами. Тут можна знайти потрібні продукти", – розповіла власниця "Україночки" Ірина Примечаєва.

За її словами, на поличках продуктового магазину знаходяться, зокрема, такі продукти: салати з морською капустою, шоколад і цукерки відомих східних марок, халва, морожені пельмені і вареники з капустою та картоплею, грузинська аджика і приправи, а також різні консервовані вироби.

"Ми намагаємось пропонувати різноманітні українські продукти харчування. Наприклад, майонез з України кисліший і рідкіший від польського. Запашна олія для салатів, а не смаження, теж рідко трапляється в магазинах. Також ми пропонуємо хлібний квас, ковбасу, м’ясо", – зазначає вона.

Це вже другий її магазин зі східними продуктами. Перший був відкритий у травні цього року в Ґожуві, куди Ірина переїхала шість років тому. В Україні підприємиця працювала в енергетичному бізнесі. До Ґожува вона приїхала з чоловіком, який родом з Сибіру, але вже 20 років мешкає в Польщі і має польське громадянство.

За її словами, до продуктового магазину в Ґожуві, приходять не лише українці, а і поляки. Більшість - це люди похилого віку, які походять з Кресів або є їх нащадками. Також приїжджають покупці з інших міст, що стало поштовхом до виходу на інший ринок.

У Ґожуві власниця тримає менший за площею магазин і відповідно асортименту менше, ніж у Щецині.

"На початку було складно, адже я не знала де шукати виробників і постачальників. Я почала купувати продукти на складах, які працюють на території ЄС", – розповідає Примачаєва. – "Надіюсь, що після відкриття другого магазину в нас буде можливість, як вже більшому клієнту, вести перемовини з виробниками, наприклад про ціни".

Слід відзначити, що відповідні крамниці стають популярними серед українців, які приїздять до Польщі у пошуках більшої заробітної плати. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-