Українців уперше номінували на премію Астрід Ліндґрен

Українців уперше номінували на премію Астрід Ліндґрен

Фото
Укрінформ
Двоє претендентів від України - художник Кость Лавро та письменниця Зірка Мензатюк - вперше цьогоріч увійшли до списку номінантів на престижну премію в галузі дитячої літератури Astrid Lindgren Memorial Award.

Список претендентів оприлюднили під час книжкової виставки у Франкфурті, повідомляє офіційний сайт alma.se.

Зазначається, що всього до списку номінантів увійшло 235 кандидатів із 60 країн. Оголошення лауреатів премії відбудеться наприкінці березня 2018 року. Переможець отримає 5 мільйонів шведських крон. 

Кость Лавро

Кость Лавро
Зірка Мензатюк
Зірка Мензатюк

Як пише ТСН, Кость Лавро відомий оформленням дитячих книг. Його вже класичні зайчики й котики стали улюбленими образами сотень тисяч дітей. Права на графіку Лавра придбали відомі світові видавництва з США, Швейцарії та Франції.

Зірка Мензатюк - авторка близько 20 дитячих та підліткових книжок, серед яких "Макове князювання" та "Таємниця козацької шаблі". Вона вже є лауреатом українських літературних премій, а також міжнародного літературного конкурсу у США. 

Нагадаємо, Міжнародна премія пам’яті Астрід Ліндґрен - одна з найбільш авторитетних міжнародних нагород у галузі літератури для дітей та підлітків. Лауреатами премії, яку вручають з 2002 року, можуть стати письменники, ілюстратори, диктори чи організації з усього світу, незалежно від мови чи національності за досягнення протягом усього життя. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-