У Польщі 53 українців звинувачують у незаконному виробництві цигарок

У Польщі 53 українців звинувачують у незаконному виробництві цигарок

Укрінформ
У Польщі 53 громадянина України звинувачують у незаконному виготовленні сигарет на суму понад €1 млн.

Про це "Польському радіо" повідомили в Окружній прокуратурі Варшави.

"До районних судів у Жирардуві та Гродзиськ-Мазовецькому (Мазовецьке воєводство) поступили обвинувальні акти проти 53 громадян України. Українці відповідатимуть за незаконне виготовлення приблизно 52 млн штук цигарок та понад 2 тонн тютюну вартістю понад 4,7 млн злотих (понад 1 млн євро)", - йдеться у повідомленні.

За словами речника прокуратури Лукаша Лапчинського, обвинувальний акт стосується періоду від вересня 2015 до кінця січня 2016 року. 

"Обвинувачених затримали 27 січня 2016 року у ході розслідування Окружної прокуратури у Варшаві спільно з Відділом боротьби з організованою економічною злочинністю Центрального слідчого бюро поліції у Варшаві", – заявив прокурор.

Як встановили слідчі, для незаконного виготовлення і фасування українці використовували приміщення у населених пунктах поблизу столиці Польщі.

Так, у селі Ксьонженіце був склад, де працювала машина для виробництва сигарет, у місцевостях Мілянувек і Мендзиборув готову продукцію розфасовували у пачки по 20 штук, а в місцевості Беневец був склад для зберігання. Продукцію фасували в коробки білоруських марок Premier, Magnat і Jinling.

Роботу із незаконним виробництвом цигарок та її поширенню координували Олег П. та Руслан Б. Обвинувальний акт проти них надійшов до Окружного суду Варшави в грудні 2016 року. Їх звинувачено в участі в організованій злочинній групі, яка виготовляла тютюнові вироби, брала участь у незаконному виробленні тютюнових виробів та ухилялася від сплати податків, чим спричинила фінансові втрати для скарбниці держави у розмірі 6,5 млн злотих (1,5 млн євро). У березні 2017 року суд оголосив українцям обвинувальні вироки, засудивши їх до штрафів та позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-