Діаспора в Нідерландах обурена діями української влади навколо

Діаспора в Нідерландах обурена діями української влади навколо "швидкої"

Фото
Укрінформ
Українська громада Нідерландів намагалася передати на батьківщину автомобіль "швидкої" допомоги, але на митниці не дозволили пропустити транспорт в країну.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала голова фундації "Українці в Нідерландах" Віра Цваан.

"Чуда не відбулося. А ми ще вірили до останнього у мудрість та людяність українських можновладців.

Автомобіль знаходиться на митному контролі Краковец і повертається до діаспори Нідерландів. Навіть робітники митниці Краковец, які оформлюють папери, в шоковому стані від цієї ситуації", - написала вона.

За її словами, документація на ввезення автомобіля в Україну збиралася протягом п'яти місяців, але машину так і не пропустили в країну.

"Нам всі вказували на суворе дотримання закону України про стандарти євро5. Але автомобіль ми ввозили теж по закону України, за дозволом згідно рішення від 21.04.2017 наказ 679 Міністерства Соціальної Політики України, яким визнано автомобіль гуманітарною допомогою. В комісії був присутній представник служби ДФС по дозволу на розмитнення. Ситуація абсурдна", - підкреслила українка.

Л.Цваан додала, що подальшу долю автомобіля українці Нідерландів обговорять на загальних зборах громади, які відбудуться щойно "швидка" повернеться додому.

"Це болючий ляпас по українцям в Україні, і українцям, і нідерландцям, які купували цю автівку і дарували з щирим серцем для допомоги простим українцям", - резюмує ситуацію активістка.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-