На комерційному ТБ у Польщі вперше запустили україномовну передачу

На комерційному ТБ у Польщі вперше запустили україномовну передачу

Відео
Укрінформ
На польському телеканалі "Superstacja" з 16 вересня почали транслювати щотижневу інформаційну україномовну передачу "На часі UA".

Про це повідомляє PROstir.pl з посиланням на офіційну сторінку телеканалу.

Як пише видання, програма виходить щосуботи о 21.45 та розповідає про найважливіші події з життя української діаспори у Польщі й важливі події з перспективи польсько-українських взаємин. Крім цього, 26-хвилинні випуски передачі також транслюватимуться на YouTube-каналі "TELEWIZJASUPERSTACJA".

У задумці авторів ідеї, телепрограма українською мовою має стати не лише інформаційною платформою, а й майданчиком для консультацій і порад, "які можуть зробити простішим життя українців у Польщі".

Як повідомила на початку першого випуску програми його ведуча Катерина Малафєєва, "програма виходить за підтримки Фонду "Український інформаційний центр". Це - заснована наприкінці 2015 року польська організація з офісом у Варшаві, на чолі якої стоїть журналістка з Чернівців Оксана Денисюк.

Зазначається, що "На часі UA" є першою україномовною програмою в ефірі комерційного польського телеканалу "Superstacja". Досі програми українською мовою існували лише на регіональних каналах Польського громадського телебачення, а також в ефірі загальнонаціонального каналу громадського мовника TVP3. 

"Superstacja" - це польський телеканал, власником якого є компанія "Ster" з групи польського медіа-бізнесмена Зиґмунда Сольожа-Жака.

Відео: YouTube

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-