В Австралії надрукували марку до 70-ліття поселення українців на Зеленому континенті

В Австралії надрукували марку до 70-ліття поселення українців на Зеленому континенті

Укрінформ
Українське товариство колекціонерів Австралії у співпраці з австралійською поштою видало тематичну марку та конверт, присвячені 70-літтю поселення українців в Австралії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Зображення для марки та конверта було розроблене Українським товариством колекціонерів Австралії, яке вже неодноразово видавало пам’ятну продукцію на згадку про визначні події у житті українців Зеленого континенту", - повідомив секретар Товариства та автор проекту Юрій Федик.

Тематичний випуск філателістичної продукції, присвячений 70-літтю поселення, було вперше презентовано під час на ювілейного 15-го Здвигу (з’їзду) українських громад Австралії, а першу тематичну марку погасив посол України в Австралії Микола Кулініч.

Загалом австралійська пошта надрукувала 360 українських марок, а Українське товариство колекціонерів Австралії видало 75 тематичних конвертів, присвячених 70-й річниці поселення українців. Марку, за запропонованим українською громадою дизайном, скомбінували (для розуміння країни походження) з традиційною австралійською поштовою маркою номінацією 1,00 австрал. дол. та зображенням квітки "Синій диявол", що найкраще, на думку художньої ради, поєднувалася з українським проектом.

Це вже не перший проект Українського товариства колекціонерів Австралії. Раніше тематичні конверти було розроблено та надруковано з нагоди 75-річчя Голодомору (2008 р.), 15-річчя утворення Українського товариства колекціонування (2009 р.), VI Всеукраїнського національного фестивалю в Аделаїді (1996 р.) та багато інших.

Сьогодні Товариство випускає персоналізовані марки та конверти для двох типів подій - визначні події, як-от проведення великих урочистостей в Україні (наприклад, річниця Незалежності України), спеціальні громадські заходи, такі як Конгреси, тощо), а також серію "Спадщина України в Австралії", започатковану у листопаді 2010 року, яка містить зображення українських осередків та церков, висвітлює діяльність освітніх колективів, молодіжних асоціацій, банків, спортивних команд тощо.

Окрім зображення на конверті друкують описовий текст, як правило, українською та англійською мовами, щоб споживач міг більше дізнатися про подію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-